26 Ağustos 2014 Salı

Etkinlik: Son Zamanlarda Herkese Önerdiğiniz Kitaplar

 

Bloglar arasında gezerken Kristal Kitap'ın Son Zamanlarda Herkese Önerdiğiniz Kitaplar adlı etkinliği dikkatimi çekti. Bende son dönemde gerek sosyal medya üzerinde, gerek arkadaş ortamlarımda tavsiye ettiğim kitapları paylaşmak istedim. 

 

1. Ahmet Şerif İzgören - Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır

Aynı zamanda dile getirmeliyim ki, okuduğum günden beri başucu kitabım olan Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır kitabı bir kişisel gelişim kitabı. Ahmet Şerif İzgören gerek deneyimlerinden, gerek gözlemlerinden harika bir kitabı bizler ile paylaşmışken, bizim okuyup önermemizden daha doğal birşey olamaz sanırım. Detaylı yorum için; tık.

2. Sylvia Plath - Sırça Fanus

Beni uzun süre sahaf sahaf dolaştıran, bulma ümidimi tamamen kesmişken Kırmızı Kedi'den çıkan Sırça Fanus, adını sık sık duymama rağmen bende uzun yıllarca merak uyandırmayan, baskısı sona erdiğinde değerini anlayıp peşine düştüğüm ve okumakta çok ama çok geciktiğim bu değerli kitabı son günlerde yine her ortamda sıklıkla dile getirmekteyim. Daha detaylı yorum isterseniz tık.

3. Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna

Kürk Mantolu Madonnda'yı ilk lise yıllarımda okumuştum. Severek okuduğum kitapları üzerinden biraz zaman geçtiğinde tekrar okumayı severim. Geçtiğimiz günlerde kitabı tekrardan okuyup bitirdim. Henüz blogda yorumlama fırsatı bulamadım. Sabahattin Ali'nin kalemi de oldukça sevdiğim bir kalemdir. Israrla tavsiye ettiğim kitaplar arasında.

4. Kırmızı Kahverengi Defter - Nilgün Marmara

Marmara ilk önce, Sylvia Plath hayranlığı ile ilgimi çekti. Sonra okuduğum yorumlar yaptığım araştırmalar daha derin bir merak uyandırmaya başladı Nilgün Marmara'ya karşı. Ve bende de Sylvia Plath hayranlığı derinleştikçe, okumadan olmaz dediğim bir kitap haline geldi. En sonunda bir sahafta bulup okuyabildim bu güzel kitabı da. Okuduğum günden beri tavsiyelerim arasında. En kısa sürede diğer kitaplarını da okumam gerektiğini düşünüyorum. Daha detaylı yorum isterseniz tık.

5. Aynı Yıldızın Altında - John Green

Kitap ilk çıktığı zamanlarda arkadaşımdan ödünç alarak okuduğum bir kitaptı. İlk okumamda da tekrar okumamda da beni etkileyen bir kitap olma özelliğini gösterince tavsiye edebileceğim kitaplar arasına girdi. Daha detaylı yorum isterseniz tık.

 

Benim son zaman önerilerim de bunlar. Keyifli bir etkinlik olmuş. Sizde katılmak isterseniz lütfen tıklayınız.

Daima mutlu kalın, çok derin sevgiler. :)

2 yorum:

  1. Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır yorumunu okudum. Aslında bu tarz kitaplar okumuyorum ama yorumunla birlikte dikkatimi çekti. Farklı türler adı altında okumak istediğim kitapların listesini yapıyordum bu kitabı da o listeme ekledim. Teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle bu güzel etkinliği başlattığın için ben teşekkür ederim. :)
    Bu tarz kitaplara bende genel olarak önyargı ile yaklaşmaktaydım. Okuduğum pek çoğundan tat alamadım hatta bazılarını yarım bıraktım. Ama Ahmet Şerif İzgören'in bu konuda oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. Okuduğunda yorumunu merakla bekleyeceğim, keyifli okumalar dilerim... Umarım memnun kalırsın. :)

    YanıtlaSil